Žymos archyvas: silkė

Kokią žuvį perkame, artėjant šventėms? (0)

VMVT nuotr.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai šių metų pabaigoje patikrino 259 žuvininkystės gaminius tvarkančius subjektus: 118 didžiuosius prekybos centrus, 71 parduotuvę, 32 turgavietes, 38 šaltuosius sandėlius ir žuvų perdirbimo įmones. Iš viso patikrinta 3,2 tūkst. partijų (daugiau kaip 297 t) įvairių pavadinimų žuvininkystės produktų (šviežių, šaldytų, sūdytų, rūkytų, konservuotų žuvų ir jų gaminių). Įvertinta šių produktų sauga, kokybė, atsekamumas bei ženklinimas. Iš patikrintų produktų 137 partijose buvo nustatyta įvairių pažeidimų, kas sudarė 4,3 %. Skaityti toliau

Plungė – gera vieta kurtis ir augti pasaulinio lygio verslui (0)

zuvis.rukytas karsis_alko nuotr

Atokūs Lietuvos rajonai šiandien nebėra kliūtis steigti ir plėtoti pasaulinėms rinkoms skirtą verslą. Tai patvirtina spartus bendrovės „Baltic food partners“ augimas bei ilgėjantis eksporto šalių sąrašas. Šiemet šis žuvies ir žuvies produktų fabrikas pelnė ir „Gazelė 2015“ apdovanojimą „Sparčiausiai auganti Telšių regiono įmonė“. Sausio 29-ąją įteikto apdovanojimo steigėjas yra šalyje pirmaujantis verslo naujienų skleidėjas „Verslo žinių“ leidinys.

Maža šalis – ne kliūtis

„Šiandien galime didžiuotis, kad tokioje nedidelėje šalyje, kokia yra Lietuva, sukūrėme pasaulinio lygio verslą. Tai, kad esame įsikūrę nedidelėje Europos valstybėje ir šalies nedideliame mieste, šiandien jau nebėra kliūtis rimtam verslui Skaityti toliau

Žuvies patiekalai šventiniam stalui (0)

zuvis.rukytas karsis_alko nuotr

Artėjant šventėms ir vis dažniau pagalvojant apie šventines vaišes, naudinga sužinoti keletą patarimų apie žuvį, nes ją šventiniam stalui renkasi dažna šeimininkė.

Paprastai žuvies rekomenduojama valgyti bent 2 kartus per savaitę. Ji naudinga dėl joje esančių gyvūninės kilmės baltymų, be to, tai nekaloringas ir mažiau cholesterolio turintis produktas. Labiausiai žuvis vertinama dėl jos sudėtyje esančių polinesočiųjų omega 3 riebalų rūgščių, kurių mūsų organizmas pats negamina ir kurios būtinos žmogaus smegenims, širdžiai, kraujagyslėms bei imunitetui.

Žuvis, kaip ir kitos jūros gėrybės, taip pat turi vertingų mineralų, mikroelementų ir vitaminų. Renkantis žuvį, būtina atkreipti dėmesį į etiketę, Skaityti toliau

Kaip silkė sujungė Lietuvą ir Norvegiją (0)

paroda Silkes_Alfonso Mazuno nuotr

Gruodžio 11 d., Advento laiku, Klaipėdos Bendruomenės namuose (Debreceno g 48) Lietuvos jūrų muziejus kviečia į kilnojamąją parodą „Jūros sidabras – iš Stavangerio į Klaipėdą 1820-1870 m.“, pasakojančią apie vieną pagrindinių šio ikikalėdinio laikotarpio akcentų – silkę ir jos nulemtus Lietuvos ir Norvegijos ryšius.

Silkė Stavangerį pavertė klestinčiu miestu

Daug kam gali pasirodyti keistas ar egzotiškas faktas, jog šis jūros produktas prieš porą šimtų metų ir tapo pagrindine jungtimi Skaityti toliau