Žymos archyvas: šaldymas

Karaliauja mėlynės ir serbentai (0)

R.Šuikos nuotr.

Liepa – mėlynių ir serbentų derliaus rinkimo mėnuo. Mėlynės vadinamos akių uogomis, jos labai padeda ir sergantiesiems diabetu. Mėlynių sultys, lapų užpilai ar nuovirai dezinfekuoja, todėl jais naudinga skalauti gerklę, burnos ertmę esant gerklų gleivinės uždegimui. Mangano, geležies mėlynėse gerokai daugiau nei kitose uogose ar vaisiuose.

O juodųjų serbentų uogos visas kitas uogas nurungia vitamino C koncentracija. Serbentuose vitamino C yra 5 kartus daugiau negu braškėse, 7–8 kartus daugiau negu avietėse, agrastuose ir net citrusininiuose vaisiuose, 10–20 kartų daugiau nei oboliuose ir kriaušėse. Skaityti toliau

Keturi etapai, kaip tinkamai pasiruošti iškylai gamtoje (0)

latinasypunto.wordpress.com nuotr.

Atšilus orams dauguma skubame iškylauti į gamtą ir, žinoma, neįsivaizduojame laisvalaikio praleidimo be maisto – kepsnių, dešrelių, daržovių, užkandžių – ruošimo. Tačiau šiltuoju metų laiku padaugėja ir apsinuodijimų, kurių priežastimi dažniausiai būna per maistą plintančios ligos. Bakterijų yra visoje mus supančioje aplinkoje (dirvožemyje, ore, vandenyje, žmonių ir gyvūnų organizmuose). Būtent vasarą, kai karšti orai, šios bakterijos dauginasi greičiau. Daugeliu atvejų šių ligų galima išvengti, laikantis maisto saugos principų.

Ką daryti, kad geros nuotaikos nesugadintų sugedęs maistas, kokios pagrindinės saugaus maisto pasirinkimo ir tvarkymo taisyklės? Skaityti toliau