Žymos archyvas: rūkyta žuvis

Plungė – gera vieta kurtis ir augti pasaulinio lygio verslui (0)

zuvis.rukytas karsis_alko nuotr

Atokūs Lietuvos rajonai šiandien nebėra kliūtis steigti ir plėtoti pasaulinėms rinkoms skirtą verslą. Tai patvirtina spartus bendrovės „Baltic food partners“ augimas bei ilgėjantis eksporto šalių sąrašas. Šiemet šis žuvies ir žuvies produktų fabrikas pelnė ir „Gazelė 2015“ apdovanojimą „Sparčiausiai auganti Telšių regiono įmonė“. Sausio 29-ąją įteikto apdovanojimo steigėjas yra šalyje pirmaujantis verslo naujienų skleidėjas „Verslo žinių“ leidinys.

Maža šalis – ne kliūtis

„Šiandien galime didžiuotis, kad tokioje nedidelėje šalyje, kokia yra Lietuva, sukūrėme pasaulinio lygio verslą. Tai, kad esame įsikūrę nedidelėje Europos valstybėje ir šalies nedideliame mieste, šiandien jau nebėra kliūtis rimtam verslui Skaityti toliau

Kitąmet sužinosime kas taps Nacionaline Lietuvos žuvimi (1)

T.Trinkūno nuotr.

Gegužės 16-ąją – laivų parado metu – uostamiestyje bus paskelbta, kam atitenka Nacionalinės Lietuvos žuvies titulas. Šios idėjos krikštatėviai – bendrystė „Mano miestas Klaipėda“.

Savaitgalį Nacionalinės žuvies rinkimų komiteto posėdyje apsvarstyti mokslininkų, Jūrų muziejaus darbuotojų, istorikų, žvejų, Lietuvos meškeriotojų sąjungos, Kaimo turizmo asociacijos, Žuvininkystės produktų gamintojų asociacijos, prekybininkų ir net kulinarų pasiūlymai. Skaityti toliau

Žvejams ir katinas audrą gali prišaukti (0)

Žvejo kiemo šventė | organiz. nuotr.

Liepos 28-29 d. tradicinė Žvejo kiemo šventė „Žuvys išgalvojo giesmes“ jau aštuntąjį kartą kvies į Lietuvos jūrų muziejaus Etnografinę pajūrio žvejo sodybą Smiltynėje. Ten bus galima ir žuvienės ar rūkytos žuvies paragauti, ir senąsias žvejybos paslaptis perprasti, ir pasigrožėti  etnografinių ansamblių pasirodymais.

„Mūsų šventė nėra orientuota į masiškumą“, – sako muziejaus direktorė Olga Žalienė. Žvejo kiemas per aštuonerius metus jau prisijaukino savo žiūrovą. Čia dainos ir muzika skamba kitaip nei miesto aikštėje, organiškai derėdami prie gamtos ir atkurtos gyvenamosios paprasto žvejo aplinkos. Skaityti toliau