Žymos archyvas: prieskoninės žolelės
Sveikos mitybos pagrindas – 10 maisto gaminių (0)
Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, 70 proc. daugelio lėtinių ligų išsivystymą lemia mityba, žalingi įpročiai ir fizinis aktyvumas. Pagal šiuos duomenis Lietuva patenka į pirmąsias Europos šalių statistikos eilutes ir patenka į pavojaus grupę. Mitybos specialistė Vaida Kurpienė teigia, kad vartojamais gaminiais susirūpinti reikėtų visiems ir pataria peržiūrėti savo šaldytuvą bei jo turinį palyginti su rekomenduojamais maisto gaminiais. Skaityti toliau
Ant proveržio slenksčio: maistą auginsime miestuose (2)
Šviežios, skanios ir sveikos salotos, pomidorai, avietės, žalumynai išauginti ne mažame ekologiniame ūkyje atokiame kaime, o už kelių kvartalų nuo jūsų namo dideliame mieste. Mokslinė fantastika? KTU viešėjusio „MIT CityFARM“ laboratorijos įkūrėjo Keilebas Harperis (Caleb Harper) įsitikinimu, jau artimiausią dešimtmetį tai taps realybe: miestiečiai ūkininkaus savo gyvenamoje vietoje.
Bostone (JAV) gyvenantis Masačusetso technologijos instituto (MIT) mokslininkas, dėstytojas K. Harperis į Kauno technologijos universitete (KTU) vykusį paskaitų ciklą „Zooetika“ atskrido iš Mumbajaus. Indijoje amerikietis įkūrė dar vieną iš visame pasaulyje dygstančių maisto auginimo laboratorijų.
Randa laiko darbui, grožiui ir dainai (0)
Galima ilgai ginčytis, kodėl vieniems žmonėms norisi gyventi tarp savo pačių puoselėjamų augalų, o kiti gali apsieti be jų, vieni nuolat sukasi lyg vijurkai, o kiti vos kruta lyg apatinis girnų akmuo. Danutė Darulienė jau įprato, kad ją namiškiai vadinama gėlių karaliene. Tai – ne vienintelis kaimo moters pomėgis: ji mėgsta gaminti valgį, dainuoti, šokti, vaidinti. Be to, drauge su vyru Vytautu prižiūri nemenką ūkį.
Puošni sodyba
Šešuolių seniūnijoje ne vienus metus buvo puoselėjama gražiausių sodybų rinkimo tradicija. Ji primindavo, kad reikia susitvarkyti namų aplinką, Skaityti toliau