Žymos archyvas: mitybos įpročiai

2017-ųjų maisto apžvalga: daržovės, kruopos ir jautiena (0)

tastykitchen.com nuotr.

Lietuvių mitybos įpročiai vis dar atsilieka nuo pasaulinių tendencijų, tačiau specialistai pripažįsta, kad ir čia jau prigyja svetur paplitusios gastronominės mados – žmonės darosi drąsesni ir išrankesni, norima kokybiškų ir natūralių produktų. Maisto specialistas Lukas Semeževičius pabrėžia, kad Lietuvoje įsitvirtina Vakarų šalių požiūris, kai maistas – vėl tarsi vaistas, ir šis požiūris atsispindi maisto tendencijų prognozuotojų įžvalgose bei mitybos specialistų rekomendacijose. Skaityti toliau

Vaikai geria nemokamą pieną (0)

ŽŪM nuotr.

Pieno gaminių vartojimo vaikų švietimo įstaigose paramos programą „Pienas vaikams“ Žemės ūkio ministerija Lietuvoje įgyvendina jau 12 metų. Per šiuos metus programos apimtys labai išsiplėtė, keitėsi remiamų pieno gaminių sąrašas bei finansavimo šaltiniai. Anksčiau programa buvo remiama tik iš ES lėšų, šiandien beveik 90 proc. visos programai skirtos sumos sudaro nacionalinės lėšos.

Pagrindiniai programos „Pienas vaikams“ tikslai yra didinti pieno ir pieno gaminių vartojimą bei formuoti teisingos ir sveikos vaikų mitybos įpročius. Skaityti toliau

Lietuviai mėgsta valgyti sriubą, teigia tyrimas (0)

B.Bučienės nuotr.

Kovo mėnesį atliktas Lietuvos gyventojų tyrimas parodė, kad sriuba yra valgoma dažnai – 87 proc. apklaustųjų nurodė, kad sriubą valgo bent kartą per savaitę. Iš jų 43 proc. valgo sriubą 2–4 kartus per savaitę, dar 24 proc. – kasdien arba beveik kasdien. Tik 2 proc. nevalgo arba beveik nevalgo sriubos.

Sriubą iki kelių kartų per savaitę dažniau valgo dirbantys žmonės nei nedirbantys. Analizuojant pagal amžių, 16–25 metų gyventojai sriubą dažniausiai valgo kartą per savaitę, vyresni – iki kelių kartų per savaitę. Skaityti toliau