Žymos archyvas: kulinarijos paveldas
Užsieniečiai nerado atitikmens lietuviškiems cepelinams (video) (0)
Yra manančių, kad lietuviški didžkukuliai nėra tas patiekalas, kuriuo galime didžiuotis. Visgi dažnas lietuvis bent kartą metuose pasiduoda mažai nuodėmei suvalgydamas porciją cepelinų viešint savaitgalį pas mamą ar vartant meniu lietuviškos virtuvės restorane.
Tuo tarpu beveik 7 iš 10-ies lietuvių didžiuodamiesi pristato cepeliną, kaip svarbiausią nacionalinį patiekalą – rodo inicijuota apklausa, kurioje dalyvavo 1700 apklaustųjų. Skaityti toliau
Pagarbinimas Lietuvos prie Nemuno (2)
Muzikologė, etnologė, laidų vedėja Zita Kelmickaitė geba ne tik ryto suktinį sukti – ji išmaišė visą Lietuvą, parengė šimtus reportažų iš atokiausių jos kampelių. Ši nesutramdoma moteris „pasirašė“ ir 7 dienų nacionalinei ekspedicijai „Nemunu per Lietuvą“ kurėnu, istoriniu burlaiviu, kuris toli gražu neprimena kruizinio laivo ar jachtos. Minkščiausia vieta jame buvo laivavirvių krūva, o ir nuolat paskui upeivius sekusi filmavimo grupė neleido atsipalaiduoti. Z.Kelmickaitė mielai pasidalijo ekspedicijos įspūdžiais, juolab kad šiai moteriai dalytis geru yra tarsi kvėpuoti. Skaityti toliau
Kauno rajone atidaromas Tradicinių amatų centras (2)
Gegužės 18 dieną Biliūnų kaime (Kauno r., Raudondvario seniūnija) bus atidarytas Tradicinių amatų centras. Jame vyks tarptautinis amatininkų pleneras, bus galima stebėti, kaip kaustomi arkliai, kalami namų apyvokos, meno dirbiniai, vyks amatų pamokos.
Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pasakojo, kad Tradicinių amatų centras buvo įkurtas siekiant išsaugoti Lietuvos kaimo paveldą, telkti bendruomenę. „Viliuosi, kad centras paskatins jaunimą domėtis senaisiais amatais ir taps vieta, kur bus galima įdomiai ir maloniai leisti laiką“, – kalbėjo meras. Skaityti toliau