Žymos archyvas: kepsniai

Penkios gudrybės, kurias privalote žinoti, prasidėjus kepimo lauke laikui (0)

kepsnys.grilis_alkas.lt

Į Lietuvą sugrįžus šiltiems orams, kartu su jais prasidėjo ir visų lauktas kepimo lauke laikas. Tačiau tradiciniai grilio atributai kaip šašlykų majonezo marinatas ir jų gardinimas pomidorų padažu – tampa atgyvenusiais. Todėl šį sezoną išbandykite naujus ir neįprastus grilio patiekalų receptus, įkvėptus naujausių kulinarinių madų ir tendencijų. Picerijų tinklo „Čili pica“ virtuvės šefė Liucija Makovska dalinasi patarimais ir gudrybėmis, kurios padės jums pasitikti šį grilio sezoną kitaip ir nustebinti kiekvieną grilio vakarėlio svečią.

1. Marinatas be majonezo Skaityti toliau

Kaip ant grotelių saugiai iškepti kepsnius? (0)

stockyardssteaks.com nuotr.

Vasarą skubame į gamtą pailsėti ir pasimėgauti ant grotelių keptais šašlykais, dešrelėmis, daržovėmis ir kitais produktais. Kaip ir ruošiant maistą namuose, taip ir gaminant gamtoje reikėtų laikytis pagrindinių higienos taisyklių. Be abejo, lauko sąlygomis ruošti maistą ne visada būna taip paprasta, kaip namų virtuvėje, todėl reikėtų iš anksto pagalvoti ar bus galimybė maistą laikyti šaltai bei, ar vietoje galėsite nusiplauti rankas. Kartais tai gali pareikalauti specialių pastangų, bet tokiu būdu galima užkirsti kelią pavojingiems apsinuodijimams. Skaityti toliau

Keturi etapai, kaip tinkamai pasiruošti iškylai gamtoje (0)

latinasypunto.wordpress.com nuotr.

Atšilus orams dauguma skubame iškylauti į gamtą ir, žinoma, neįsivaizduojame laisvalaikio praleidimo be maisto – kepsnių, dešrelių, daržovių, užkandžių – ruošimo. Tačiau šiltuoju metų laiku padaugėja ir apsinuodijimų, kurių priežastimi dažniausiai būna per maistą plintančios ligos. Bakterijų yra visoje mus supančioje aplinkoje (dirvožemyje, ore, vandenyje, žmonių ir gyvūnų organizmuose). Būtent vasarą, kai karšti orai, šios bakterijos dauginasi greičiau. Daugeliu atvejų šių ligų galima išvengti, laikantis maisto saugos principų.

Ką daryti, kad geros nuotaikos nesugadintų sugedęs maistas, kokios pagrindinės saugaus maisto pasirinkimo ir tvarkymo taisyklės? Skaityti toliau