Žymos archyvas: kepiniai

„Biržų duonos“ gaminiai aukso medaliu įvertinti 4-tą kartą (0)

Duona_birzuduona.lt

Penktadienio rytą Vyriausybėje apdovanoti Lietuvos pramonininkų konfederacijos organizuojamo kasmetinio konkurso „Lietuvos metų gaminys“ laimėtojai. „Metų gaminys 2014“ ženkliukai papuoš beveik 100 lietuviškų gaminių – skirti net 93 aukso ir 5 sidabro medaliai. Ketvirtus metus konkurse aukščiausių įvertinimų sulaukianti bendrovė „Biržų duona“ šiemet apdovanojimą gavo už džiovintos duonos „Miltė“ riekeles.

„Lietuvos metų gaminio“ konkurse savo naujausius  gaminius pristatome kasmet. Smagu, kad įvertinti aukso medaliu esame jau ketvirtus metus iš eilės – toks įvertinimas rodo, kad einame teisinga kryptimi, rinkai pasiūlydami reikliausių pirkėjų lūkesčius atitinkančius gaminius“, – sako Andrius Kurganovas, bendrovės „Biržų duona“ komercijos direktorius.

Skaityti toliau

Idėmiai rinkitės kepamus mėsos gaminius (0)

efoto.lt, tomo nuotr.

Tiek vasarą, tiek kitų metų laikotarpiu, esant šiltam ir gražiam orui, norisi kuo daugiau laiko praleisti gamtoje. Vienas iš laisvalaikio praleidimo gamtoje būdų – šašlykų, dešrelių, daržovių ir kitų produktų kepimas. Dažnai ir nesusimąstome, ar sveika valgyti tokius keptus patiekalus.

Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto (NMVRVI) specialistai informuoja, kad kepant mėsos produktus, kurių sudėtyje yra nitritinės druskos (E250), nitritų likučiai reaguoja su aminais ir amino rūgštimis, sudarydami kancerogeninius junginius – nitrozaminus. Skaityti toliau