Žymos archyvas: Jonas Stanius

Artėjant šventėms, patikrinta prekyba kiaušiniais (0)

walnutcreekfarmtexas.com nuotr.

Artėjant šv. Velykoms, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose patikrino 288 prekybos vietas: didmeninės prekybos sandėlių, prekybos centrų ir turgaus prekiautojų. Patikrinta daugiau kaip 1,3 mln. lietuviškų, lenkiškų ir latviškų kiaušinių.

„Moksliniais tyrimais patvirtinta, kad kiaušiniai išlieka vieni rizikingiausių gyvūninių gaminių. Pažeidus veterinarijos ir higienos reikalavimus, jie gali tapti žmonių infekcinių susirgimų šaltiniu.

Skaityti toliau

Medaus ženklinime neturi būti naudojamas žodis „natūralus“ (2)

Aroundtheplate.org nuotr.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba atkreipia šalies bitininkų, medaus pakuotojų ir prekybininkų dėmesį, kad medaus ženklinimo etiketėje negali būti naudojamas žodis „natūralus“. Tokias išvadas pateikė Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija, įvertinusi atitinkamą Europos Komisijos išaiškinimą.

Kreipimąsi dėl medaus ženklinimo išaiškinimo inicijavo Lietuvos bitininkų sąjunga. Europos Komisija, išnagrinėjusi Žemės ūkio ministerijos kreipimąsi, informavo, kad termino „natūralus“ medaus pavadinime neturėtų būti. Europos Komisijos nuomone, Skaityti toliau

Ką žinome apie kiaušinius? (0)

velykaitisArtėja viena gražiausių pavasario švenčių – Velykos. Neatsiejamas šios šventės atributas – velykiniai margučiai. Jau senovėje žmonės vertino unikalias kiaušinių savybes. Kiaušiniai – vienas vertingiausių maisto gaminių, juose daug žmogaus organizmui reikalingų medžiagų. Tačiau šiandienos pasiūlos gausoje vartotojai dažnai nebežino, kaip išsirinkti norimos kokybės kiaušinius. Ar kiaušinių maistinės savybės priklauso nuo lukšto spalvos ar vištų auginimo būdo, pašarų? Kaip atskirti netinkamus vartoti kiaušinius ir kiek ilgai juos galima saugoti šaldytuve? Į šiuos ir kitus klausimus atsako Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Skaityti toliau