Žymos archyvas: etiketė

Nelegalūs biocidiniai gaminiai mūsų aplinkoje – grėsmė sveikatai (0)

baseinas_plaukimas-lt

Žodis biocidinis kilęs iš dviejų lotyniškų žodžių– bio (gyvybė) ir caedo (žudyti). Išvertus reiškia  žudantis gyvybę. Biocidiniai gaminiai naudojami kontroliuoti kenksmingus organizmus ir, nepaisant grėsmingo pavadinimo, veikia ne tik žudydami, bet ir sulaikydami augimą, atbaidydami, priviliodami ir pan. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento specialistai primena, kaip pasirinkti ir naudoti biocidinius gaminius, kaip renkantis įsitikinti, kad jie efektyvūs ir nekenksmingi, ir kas gresia naudojant neįteisintus gaminius.   Skaityti toliau

Vartotojai kviečiami viešinti įtartinas etiketes (0)

tastyart.lt nuotr.

Lietuvos vartotojų institutas kviečia vartotojus dalyvauti e-iniciatyvoje „Atsiųsk netinkamą etiketę“, dalintis įtarimų sukėlusiomis maisto ir ne maisto produktų etiketėmis ir susilaukti ekspertų vertinimo.

„E-iniciatyva „Atsiųsk netinkamą etiketę“ siekiame ne tik skatinti kritišką vartotojų požiūrį į produktų etiketes, bet ir pareikalauti didesnės gamintojų ir prekybininkų atsakomybės, nes neįskaitomos, netikslios ar klaidinančios informacijos Skaityti toliau

Medžio dūmais rūkyti gaminius leidžiama, tačiau nustatyti griežtesni reikalavimai rūkytų produktų saugai (0)

desraValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, patikslindama viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją, praneša, kad pagal 2011 m. rugpjūčio 19 d. Komisijos reglamentą Nr. 835/2011  dėl didžiausios leidžiamos policiklinių aromatinių angliavandenilių koncentracijos maisto produktuose, nuo 2014 m. rugsėjo 1 d. sumažinama didžiausia leidžiama  policiklinių aromatinių angliavandenių koncentracija rūkytuose gaminiuose. Tačiau pati technologinė operacija, t.y. maisto produktų rūkymas nėra ir nebus draudžiamas. Skaityti toliau