Žymos archyvas: ekspertas

Spalio 4 dieną varžysis tik Lietuvoje gimę ir čia užauginti žirgai (0)

Žirgai | zum.lt nuotr.

Spalio 4 d., šeštadienį Riešėje (Vilniaus r.)  vyks respublikinės Lietuvos arklių augintojų konkūrų varžybos-bandymai „Eksperto taurė“.

UAB „Lietuvos žirgyno“ rengiamos varžybos ypatingos tuo, kad „Eksperto taurės“ konkūruose jau ne vienerius metus varžosi tik Lietuvoje gimę ir čia užauginti žirgai.  Varžybos taip pavadintos jau legenda tapusio žemaitukų veislės žirgo, vardu Ekspertas, garbei. Šis daugkartinis konkūrų rungties tarptautinių varžybų nugalėtojas ir prizininkas yra gimęs ir išaugintas Vilniaus žirgyne. Skaityti toliau

Užsienio ekspertas: tradicinė lenta klasėje taps istorija (0)

portalas.emokykla.lt nuotr.

Augantis mobiliųjų įrenginių populiarumas keičia daugelio mūsų kasdienius įpročius. Neišvengiamai tai keičia ir šiandienos mokyklą: vadovėliai išmainomi į planšetinius kompiuterius, matematikos mokomasi žaidžiant, o užrašų sąsiuvinius keičia mokytojo į elektroninį paštą atsiųstas pamokos konspektas. Apie tai, kokius iššūkius švietimo sistemai kelia šie pokyčiai ir kaip sėkmingai juos Skaityti toliau

Ar kvepia mėsa šiuolaikinėse dešrose? (1)

efoto.lt Ričardo nuotr.

Vienas labiausiai vartotojus dominančių klausimų – kiek mėsos yra jų nusipirktoje dešroje? Niekam ne paslaptis, kad šiais laikais dešros gaminamos iš įvairių mėsos pakaitalų, priedų, sojos, papildų ir dar nežinia ko. Ne visą tiesą galima sužinoti paskaičius produkto etiketę, nes gamintojai gudrauja ir slapukauja. Palengvinti pirkėjų, besirenkančių dešras, dalią šį šeštadienį pabandys Pirmojo Baltijos kanalo laidos „Gyvenamoji aplinka“ kūrėjai.

Šiuo metu į dešras oficialiai leidžiama dėti įvairiausius priedus: skonio stipriklius, kietiklius, standiklius ir t.t. Todėl iškyla natūralus klausimas – kiek mėsos yra dešroje? Atsakyti į šį kiekvienam vartotojui rūpimą klausimą perskaičius prekės etiketę, pagal spalvą ar kvapą praktiškai neįmanoma. Skaityti toliau