Žymos archyvas: Danutė Kunčienė

Pažaislyje nusidriekė 100 m. sveiko maisto stalas (nuotraukos) (0)

Marijampolės sveikuolių klubo atstovai | J. Dapšausko nuotr.

Sekmadienį, rugsėjo 25 d., gražiausioje Kauno vietoje – Pažaislio vienuolyne rekordinis skaičius žmonių susėdo prie 100 m. sveiko maisto stalo. 200 sveiko maisto šventės dalyvių mėgavosi profesionalaus virtuvės šefo Ernesto Viršilo pagamintais patiekalais.

20-ąjį kartą rengiamoje sveiko maisto šventėje dalyvavo daugiau kaip 600 žmonių, atvykusių iš įvairių Lietuvos vietų. Konkursas „Desertų mūšis“ taip pat išsiskyrė dalyvių gausa – dalyvavo 16 komandų iš Vilniaus, Kauno, Pakruojo, Marijampolės, Prienų, Birštono, Elektrėnų, Ukmergės ir kt. miestų. Skaityti toliau

D. Kunčienė: Mityba pagal metų laikus – pagrindas sveikatai (0)

Danutė Kunčienė | rengėjų nuotr.

Spalio 11 d. Lietuvos sveikuolių sąjunga rengia tradicinę sveiko maisto šventę, kuri šiais metais rengiama Raudondvario pilies dvare, Kauno rajone. Šių metų šventės tema – „Rudens gėrybės būro ir pono stalui“, skirta 2014-ųjų – Kristijono Donelaičio metų progai.

Praėjusiais metais dar nepaskelbus 2014-ųjų metų Sveikos šeimos ir Vaikų sveikatos metais Lietuvos sveikuolių sąjunga sveiko maisto šventę Palangoje skyrė vaikų mitybai – „Idėjos vaikų stalui“. Tai šių metų šventė nemažą dėmesį skirs sveikomis tradicijomis paremtai senovinei lietuvių mitybai.. Skaityti toliau

Kviečia sveiko maisto šventė Raudondvario pilyje „Rudens gėrybės būro ir pono stalui“ (1)

Sveiko maisto švėntė | J. Dapšausko nuotr.

Spalio 11 d. Lietuvos sveikuolių sąjunga rengia tradicinę sveiko maisto šventę, tradiciškai vykdavusią Palangoje, kuri šiais metais rengiama Raudondvario pilies dvare, Kauno rajone. Šių metų šventės tema „Rudens gėrybės būro ir pono stalui“, skirta 2014-ųjų  K. Donelaičio metų progai.

1991 m. surengta pirmoji Sveiko maisto šventė. Vyksta kasmet rudens laikotarpiu. Rengiant sveiko maisto patiekalų konkursus, propaguojami sveikatai naudingi natūralūs, ekologiškai švarūs maisto produktai ir iš jų pagaminti patiekalai, kuriamos naujos tradicijos. Skaityti toliau